VastuullisuusEcolocal Market on vihreä ekologisuuden sydän keskellä kaupungin sykettä. Me haluamme, että meillä viihdytään, katsellaan, harkitaan ja ehkä myöhemmin taas palataan viihtymään. 

Olemme tarkoin valikoineet kaikki omaan ajatusmaailmaamme sopivat tuotteet ja brändit, ja edustamme niitä ylpeydellä. Mitä tahansa meiltä löydätkin, tiedät sen olevan paremman maailman puolesta, pikamuotia ja ylikulutusta vastaan. Jokainen pienikin tuote tai teko, joka vie elämäämme kestävämpään suuntaan, on vaalittava ja arvostettava. Tavoitteenamme on muuttaa ajatustapoja ja kulutusta vastuullisemmaksi.

Läpinäkyvyys

Tiedämme, mistä meillä myytävät tuotteet tulevat ja missä ne tehdään. Meillä myytävät brändit on valikoitu tarkoin ja tunnemme ihmiset niiden takana. Useimmista tuotteista pystymme kertomaan nimeltä, kuka on ommellut sen saumat, laseroinut korun osat tai dreijannut kupin. Kaikkien Suomessa valmistettujen tuotteiden tekijät tunnemme henkilökohtaisesti. Haastamme myös itsemme ja edustamamme brändien toimijat selvittämään tuotannon ja materiaalien taustat ja alkuperät mahdollisimman tarkkaan. Tällä saralla maailma ei ole vielä valmis ja paljon on vielä selvitettävää. Me teemme sen eteen edelleen töitä.

Materiaalien kierto

On tosiasia, että tällä hetkellä kulutamme maailman luonnonvaroja kestämättömällä tavalla. Päästäksemme pois noidankehästä tuottaa yhä enemmän uusia, neitseellistä materiaalia vaativia tuotteita, meidän on pystyttävä näkemään asiat toisin; kun tuote tulee kuluttajan käytössä tiensä päähän, se ei lakkaa olemasta materiaalia eikä muutu jätteeksi. Materiaalit täytyy pitää kierrossa järkevällä tavalla, aivan kuten luonto on meille alusta asti opettanut. Mikään ei häviä, mitään ei haaskata. Tätä opetusta me noudatamme omassa toiminnassamme joka päivä ja haastamme itsemme vieläkin parempaan yhä uudelleen. Tarjoamme myös asiakkaillemme brändejä ja tuotteita, jotka tukevat tätä kehitystä. Koko myymälämme kalustus ja sisustus on myös toteutettu alusta asti vanhaa uudelleen käyttäen. 

Vähemmän pidempään

Arvostamme laadukkaita ja ajattomia tuotteita, jotka kestävät sesongista toiseen ja isältä pojalle. Rakastamme tuotteita, jotka vähentävät luonnonvarojen kulutusta. Meiltä löydät hidasta muotia, tyyliä ja laatua, joka kestää sesonkien yli ja vuosiksi eteenpäin. Näitä haluamme myös sinun rakastavan vuosia. Brändisivuilta löydät lisää tietoa myynnissä olevista tuotteista.  

Second hand -putiikkiimme haluamme laadukkaita vaatteita ja asusteita, jotka hyvin huollettuna kestävät vuosikymmeniä ja ilahduttavat yhä uudelleen. Jos sinulla on käyttämättömiä aarteita kaapissasi, voit tuoda ne meille myyntiin. Kerromme tästä mielellämme lisää. 

Minkä verran tarvitsee itse omistaa ja mitä voisi ihan vain lainata? Vaatelainaamo Vaatepuun valikoima sisältää suomalaisten brändien vaatteita ja asusteita.  Vaatteita, päähineitä, laukkuja ja koruja löytyy arkeen ja juhliin, eli yhteisestä vaatekaapista löytyy kaikkea mitä voi elämässä tarvita. Jäsenyys antaa mahdollisuuden lainata tuotteita tietyn pistemäärän verran 1-5 viikoksi. Tuotteet palautetaan huollettuna, minkä jälkeen voi tehdä uuden lainauksen. Konsepti haastaa miettimään omaa kuluttamista ja vaatekaapin sisältöä. Vaatepuutarhurimme opastavat ja neuvovat mielellään uusia jäseniä vaatelainaamon maailmaan.

Jos vaate on rakas ja yhä käyttökelpoinen pienen korjauksen jälkeen, miksi hylätä se liian aikaisin? Meillä toimii ompelimo, jossa ammattitaitoinen ompelija tekee korjaustöitä. Voit mm. vaihdattaa rikkinäisen vetoketjun, lyhentää lahkeet, parantaa vaatteen istuvuutta ja näin ollen jatkaa vaatteen käyttöikää.